Computerclub.K33S.nl: V

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Computerclub Home K33S.nl Computerclub bij je favorieten Computerclub als je startpagina

Google zoekmachine
Email

Electronische post.


Welkom!

De Computerclub bestaat momenteel uit 27 pagina's. Voor elke letter van het alfabet een pagina en de Home-pagina voor alles wat niet met een letter begint.


VAR

Value Added Reseller, een leverancier die ook integratie en projectmanagementtaken op zich neemt.


Vaste schijf

Een ingebouwd magnetisch opslagmedium voor gegevens in een computer.


VCACHE

Een 32-bits, protected-modus cache-stuurprogramma dat de 16-bits, real-modus SMARTDrive-schijfcachesoftware vervangt.


VCOMM

Een 32-bits, protected-modus communicatiestuurprogramma.


Ventilator

Zorgt voor warmte afvoer uit de systeemkast.


Ventilator thermisch geschakelde

Een ventilator die pas aanschakelt als de luchttemperatuur te hoog wordt.


Verificatie

Controle of aanmeldingen en berichten van gebruikers (zoals een wachtwoord of e-mail) van een geautoriseerde bron komen.


Versleutelde tekst

Tekst die met behulp van een algoritme is gecodeerd. Versleutelde tekst is onleesbaar, tenzij het wordt ontsleuteld.


Vertrouwelijkheid

De eigenschap dat informatie niet beschikbaar is of ontsloten wordt voor ongeautoriseerde individuen, entiteiten of processen.


VESA

Video Electronics Standards Association. Een standaardisatie-organisatie die zich richt op IBM-compatibles.


VFAT

Virtual File Allocation Table (FAT32). 32-bits bestandstoegang die protected-modus code gebruikt om gegevens naar schijf weg te schrijven.


VGA

Video Graphics Adapter: de standaard 15-pinsstekker (analoog) om een monitor aan te sluiten op de computer.


VGA-kaarten videogeheugen

De VGA-kaarten zijn bijna altijd voorzien van eigen videogeheugen. Dit kunnen video RAM (VRAM), Windows Accelerator Card RAM (WRAM) en Synchronous Graphics RAM (SGRAM) zijn.


Video Graphics Array (VGA)

Analoog videosignaal met veel kleuren en hoge resolutie.


Virtual 86 mode

Hierbij is het mogelijk binnen de protected mode een blok van 1 megabyte te reserveren voor MS-DOS-gebruik. Als er voldoende intern geheugen aanwezig is, kunnen ook meerdere MD-DOS-blokken geopend worden, tot een maximum van 16.


Virtualisatie

Het beheren van een systeembron zodat meerdere toepassingen er tegelijk gebruik van kunnen maken.


Virtual Private Network (VPN)

Beveiligde verbinding over een onveilig netwerk; maakt voor deze beveiliging gebruik van firewalls en digitale certificaten.


Virtueel geheugen

Ruimte op een vaste schijf die wordt gebruikt als geheugenruimte wanneer het fysieke geheugen bezet is.


VLAN

Virtual Local Area Network, een netwerk dat voor gebruikers op een klein LAN lijkt, maar dat in feite een logische constructie is. Gebruikers kunnen lokaal zijn of zijn verspreid over diverse locaties. De connectiviteit wordt verzorgd door een aantal softwarepakketten.


VLM

Virtual Loadable Module. Een architectuur voor Novell-netwerkclients waarin gebruik wordt gemaakt van de 'packet burst'-technologie.


V-normen

Standaarden voor datacommunicatie vastgesteld door de internationale vereniging van telefoonmaatschappijen (vroeger de CCITT, nu de International Telegraphic Union ITU).


VOBU

Een VOBU of Video Object Unit is de kleinste eenheid in een dvd als het om afspelen gaat. Hij is tussen de 0,4 en 1,2 seconden lang en bevat naast navigatiedata ook video-, audio- en ondertitelingspakketten (V_Pack, Pack en Sub-Pack). Deze pakketten zijn telkens 2 kB groot.


Vodcast

Het woord 'Vodcast' is een samentrekking van 'Video On Demand' en webcasting of broadcasting. Vodcasts worden gebruikt als on demand tv-kanalen die je kunt bekijken op apparaten als de computer, draagbare media (iPod) en ook gewoon op je televisie in de woonkamer.


Voeding

De voeding van een computer zorgt ervoor dat de netspanning omgezet wordt.


Voeding ATX12V

Dit type voeding heeft naast de standaard 20-polige ATX-aansluiting (vaak aangeduid als P1-connector) ook een vierpolige 12 volt connector. Bovendien is er een 6-polige connector aanwezig die 5 volt en 3,3 volt via het moederbord levert aan de videokaart.


Voeding vervangen

Een voeding is een FRU (field replaceable unit). Een FRU wordt in zijn geheel vervangen. Er wordt zelden of nooit aan een voeding gesleuteld.


VoIP

Voice-over-IP is een technologie om spraakverkeer dat we via normale telefoons voeren te gebruiken via de protocollen waarmee het internet werkt.


Volledige back-up

Een kopie van een harde schijf, partitie of selectie bestanden en mappen. Alles wat tot de selectie behoort kan vanuit de backup worden hersteld.


Voltage Regulator Module (VRM)

Deze bepaalt welke spanning er beschikbaar is voor de processor. Hoe hoger de spanning, hoe sneller de processor kan werken en hoe warmer hij wordt.


VPN

Virtual Private Network, een netwerk via digitale telefoonlijnen voor het koppelen van diverse specifieke clientlocaties. Wordt gebruikt om LAN's te implementeren via internet, zodat een soort pseudo-prive-netwerk ontstaat.


VxD

Virtueel-apparaatstuurprogramma. De x staat voor een apparaattype. Een virtueel-apparaatstuurprogramma voor bijvoorbeeld een beeldscherm is een VDD en een virtueel-apparaatstuurprogramma voor een printer is een VPD.


Links

Algemene computer pagina's.


Bedankt voor je bezoek aan deze pagina, kom vooral nog eens terug!
Neem hier ook eens een kijkje:

Sigs quotes taglines