Computerclub.K33S.nl: W

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Computerclub Home K33S.nl Computerclub bij je favorieten Computerclub als je startpagina

Google zoekmachine
Email

Electronische post.


Webdesign

Webdesign links


Welkom!

De Computerclub bestaat momenteel uit 27 pagina's. Voor elke letter van het alfabet een pagina en de Home-pagina voor alles wat niet met een letter begint.


Wachtwoord

Een unieke tekenreeks die voor aanmelding moet worden ingevoerd om toegang te kunnen krijgen tot bepaalde bronnen of services.


WAIS

Wide Area Information Server. Een methode voor het zoeken in en ophalen van informatie uit databases op Internet.


Waitstate

Na elke klokpuls worden EEN of meer wachtlussen uitgevoerd om een afstemming te krijgen tussen de processorsnelheid en het interne geheugen.


WAN

Het grootste type netwerk is het Wide Area Network, een netwerk dat bestaat uit twee of meer LAN's die zijn gerouterd tussen segmenten en dat zelfs wereldwijd uitgebreid kan zijn, zoals Internet. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hoge snelheids glasvezelverbindingen en satelietverkeer.


WAN topologie

Een maasvormig netwerk (mesh network) waarin het netverkeer constant mogelijk blijft.


Wandcontactdoos

Officiele naam van een stopcontact


WAP

Wireless Application Protocol. Specificatie voor de overdracht van data waardoor u op het scherm van een mobieltje eenvoudige informatie en websites kunt weergeven.


Watermerk

Een bericht verborgen in een muziek- of videobestand, ontworpen om schendingen van auteursrechten op te sporen en te voorkomen.


Watt

Eenheid van vermogen. In het Engels power. De hoeveelheid watt is te berekenen met de formule watt = volt x ampere.


Wav

Ongecomprimeerd muziekformaat.


Waxprinter

Bij waxprinters worden er vierkante stukjes kleurwas op speciaal glanzend papier gedrukt. Na verwarming smelten de wasplekjes aaneen waardoor een egaal gekleurd beeld ontstaat.


WDM

Win32 Driver Model. Stuurprogrammamodel voor Windows. WDM is ontworpen om te voorzien in een gemeenschappelijke architectuur van I/O-services voor Windows-besturingssystemen.


WDM-streaming

Een uitbreiding van de Microsoft DirectShow API, gebaseerd op het stuurprogrammamodel voor Windows (WDM). WDM-streaming voorziet in de kernelverbinding en streaming services die door het WDM-streaming klassestuurprogramma en door onderdelen van Windows worden gebruikt.


Webcam

Digitale videocamera die je op je computer aansluit en die video via internet verstuurt. De video kan op een webpagina worden gebruikt of tijdens een chat of een vergadering.


Web-casting

Het versturen van Active Desktop-configuraties, Active Channels, toepassingen en informatie van interne en externe Web-locaties naar bepaalde gebruikers of werkgroepen.


Webhosting

Bedrijf dat ruimte op een server aanbiedt waardoor iemand informatie, afbeeldingen, video en ander materiaal beschikbaar kan stellen via het web.


Webruimte

Stukje opslagruimte op een webserver.


Webservice

Updates en oplossing van softwareproblemen gebeurt EEN keer aan de serverzijde en de gebruiker aan de terminal kant gebruikt direct de vernieuwde en verbeterde software op zijn computer zonder enige inspanning van zijn kant.


Weerstand

Weerstand zorgt ervoor dat stroom afgezwakt wordt. De eenheid van weerstand is Ohm. Weerstanden verkleinen de snelheid van elektrische stromen. Hierbij ontstaat warmte en soms licht. Engels: resistance.


WEP-sleutel

Software-matige beveiliging van wireless accesspoint.


Werkgeheugen

Tussen het rekenen van de processor en de opslag op de harde schijf zit het werkgeheugen, dat tijdelijk gegevens vasthoudt. Werkgeheugen is ongeveer 1000 maal sneller dan een harde schijf. De snelheid van het werkgeheugen wordt kloksnelheid genoemd.


Whoami (Linux)

Dit commando geeft je gebruikersnaam weer.


Wide Area Network (WAN)

Het grootste type netwerk is het Wide Area Network dat zelfs wereldwijd uitgebreid kan zijn, zoals internet. Daarbij wordt gebruikgemaakt van hoge snelheids glasvezelverbindingen en satelietverkeer.


Wiki

Een website waar iedereen zelf teksten op kan plaatsen en naar hartelust kan wijzigen. Binnen de open-sourcegemeenschap zijn dit soort websites erg populair, omdat hiermee nog meer uiting wordt gegeven aan het gezamelijk vrijwillig werken aan een resultaat. Een mooi voorbeeld van zo'n project is wikipedia dat een online encyclopedia is.


WINS

Windows Internet Name Service. Een service die namen van Windows-computers in een netwerk waarin gerouteerd moet worden omzet in IP-adressen. Een WINS-server handelt de registratie van namen af, alsmede verzoeken om adressen en het vrijgeven van toegekende adressen.


Winsock

Een reeks bestanden, meestal gestructureerd rondom het bestand Winsock.dll, waarmee Windows communiceert met TCP/IP.


Wisselspanning pieken

Spikes


Wisselspanningsrimpel

"Ripple" , het lekken van wisselspanning naar een gelijkspanning door een slechte voeding.


Wisselstroom

Alternating Current (AC). Wisselstroom wordt door generators geproduceerd. Binnen de generator draait een draadspoel langs de polen van magneten en produceert hierdoor een elektrische stroom. Als de spoel een andere magneetpool passeert, wisselt de elektrische stroom van richting. Het aantal omwentelingen per seconde heet de frequentie en wordt aangegeven in hertz (Hz).


Wizard

Automatische 'assistent' die u stap voor stap begeleidt bij een mogelijk ingewikkeld proces.


WLAN

Wireless Local Area Network: benaming voor een draadloos netwerk van computers die bij elkaar in de buurt staan. De technische naam is '802.11'. Een bekabelde (wired) netwerkaansluiting kan 10, 100 of 1000 Mbit (1 gigabit) aan informatie overseinen, een draadloze netwerkkaart 11, 22 of 54 Mbit. Dit zijn theoretische maximale snelheden, die in de praktijk nooit gehaald worden. Deel het aantal Mbit door 2; dit geeft de bandbreedte realistischer weer.


WMA

Windows Media Audio, een bestandsformaat voor geluid van Microsoft.


WMV

Windows Media Video. Videobestandsformaat van Microsoft.


Woordbreedte

De hoeveelheid bits die tegelijkertijd door de databus gezonden kunnen worden. Een 16-bits databus heeft dus een woordbreedte van 16 bits.


Works

Bekende programma's als Word en Excel worden vaak niet meegeleverd met het besturingssysteem. Ze zitten in het Microsoft softwarepakket Office. Works, de eenvoudige versie van Office, wordt vaak wel meegeleverd.


Workstation

Computer die diensten afneemt van een server. Workstations moeten goed kunnen samenwerken met servers en eisen herkenbaarheid, beveiliging, snel dataverkeer en stabiliteit.


WWW

World Wide Web, de voorzieningen op internet waarmee toegang kan worden gezocht via HTTP, vaak geschreven in HTML.


Links

Algemene computer pagina's.


Bedankt voor je bezoek aan deze pagina, kom vooral nog eens terug!
Neem hier ook eens een kijkje:

Sigs quotes taglines